Ide azok az oldalak kerülnek,
akiket vagy én meghívok, vagy ír
nekem, hogy beszeretne kerülni!
Ha nem én hívtalak meg,
50% hogy bekerülsz!
(5/12)


2. évad
(Forrás: Wikipédia)


 

Az 1. évad 2010. szeptember 9-én debütált az Amerikai Egyesült Államokban.

A sorozat óriási sikere miatt a The CW már megrendelte 2010 őszére a második évadot is. Magyarországon 2011. június 24-én debütál, melyben még több izgalom és titok vár ránk.


Epizódok (összesen: 22 e.)
(Forrás: RTL klub)

1. Visszatérés
Amikor Elena hazatér, megdöbbenve látja, hogy mi történt Jeremyvel és Johnnal. Elena és Damon, akárcsak Bonnie és Matt, a kórházban aggódnak, mert még nem tudni, hogy Caroline életben marad-e. Beszélgetés közben Damon rájön, hogy nem Elenával csókolózott előző este.

2.Szép új világ
Caroline, aki még mindig nem érti, mi is történt vele, rémisztő élményeken megy keresztül a vámpírrá válás útján. Damon tart az új fenyegetéstől, ezért azonnal végezni akar a lánnyal, de Elena megakadályozza ebben, miközben Bonnie döbbenten figyeli, mi lett a barátnőjükből. Damon közben Mason Lockwoodra is gyanakszik, aki érzése szerint nem vámpír, de szintén természetfölötti erővel bír.

3.Holdtölte
Elena, Damon és Alaric elmennek a Duke Egyetemre, hogy Isobel kutatási anyagai között próbáljanak választ találni a Lockwood család körüli rejtélyes eseményekre. Amikor az erdei tónál rendeznek összejövetelt a fiatalok, Stefan döbbenetes dolognak lesz szemtanúja Masonnel kapcsolatban, és Tyler is gyanítani kezdi, hogy Mason nem mindenben az, akinek mondja magát.

4.Keserédes emlékek
Stefan elhatározza, hogy keményebb eszközökhöz nyúl, hogy kiszedje Katből, miért is jött vissza a lány Mystic Falls-ba. A vallatás során megdöbbentő mozzanatokkal szembesül az 1864-es vámpírirtással kapcsolatban. Damon, aki már tudja, hogy Mason vérfarkassá változott a holdtöltekor, egyedi praktikákkal próbálja meg kiiktatni őt, de azzal kell szembesülnie, hogy Mason erősebb és agyafúrtabb, mint hitte.

5.Ölve vagy halva
A történelmi társaság jótékonysági napján Mason Lockwood elárulja Forbes seriffnek, hogy Damon és Stefan Salvatore vámpírok, és sikerül is őket csapdába csalni. Forbes seriff azonban nem csak róluk szerez tudomást. Eközben Tyler elmondja Jeremynek, hogyan válhat vérfarkassá.

6.B-terv
Jeremy elmondja Damonnek, hogy mit tudott meg a holdkőről. Stefan és Bonnie segítségével elrabolják Masont, hogy kiderítsék, hová rejtette őt. Stefan és Elena továbbra is titkolják viszonyukat, de ők is tudják, hogy ez nem mehet így a végtelenségig. Eközben Caroline anyjával való kapcsolata rendeződni látszik, de vajon hihet-e neki, mikor azt mondja, megőrzi a titkát?

7.Álarcosbál
Katherine üzenetet küld Stefannak és Damonnak, hogy a Lockwood család álarcosbálján adják neki a holdkövet, különben mészárlásba kezd. A Salvatore fivérek úgy érzik, itt a lehetőség, hogy egyszer és mindenkorra végezzenek Katherine-nel. A megigézett Matt mindent elkövet annak érdekében, hogy Tyler megölje. Eközben Elena igyekszik kimaradni mindenből, de a rejtélyes részletek csak nem hagyják nyugodni.

8.Rose
Stefan és Damon Elena elrablóinak nyomába ered. Az Elenát foglyul ejtő, több száz éves vámpírok elmagyarázzák, hogy a Katherine és Elena közti hasonlóság korántsem véletlen, és fontosabb szerepet játszik, mint azt bárki is gondolta volna. Rose azt is elárulja, hogy kik az ősi vámpírok, és miért fenyegeti Elena életét komoly veszély...

Nézed a Vámpírnaplók 2. évadját?
Természetesen igen.
Néha...
Nincs rá időm, pedig nézném.
Mást nézek...
Nem szeretem a vámpíros történeteket.